over deze kunst

 

Capture the moment

Het begon ermee dat ik een foto maakte van een fotograaf. Dat was tijdens een roadtrip door het zuiden van de USA, in een klein stadje langs de Mississippi. We zaten in een koffiehuis waar kansarme jongeren werkervaring opdoen.

Lees meer »

Kunstkalender 2024

Het leuke van een jaarkalender is -vind ik- dat je elke maand een ander plaatje hebt. Deze jaarkalender is een kunstkalender. Met elke maand een ander iPad-kunstwerk. Twaalf kleurrijke werken met de thema’s landschap, natuur, bomen en bloemen. Dus je zou kunnen zeggen: klassieke thema’s, op een eigentijdse manier uitgewerkt op de iPad met de app Procreate.

Lees meer »

Memorable days calendar

Een memorable days calendar is meer dan een verjaardagskalender. Deze kunstkalender is bedoeld voor jouw waardevolle herinneringen. Noteer ze allemaal, mooi of verdrietig, ze horen erbij. Maar je mag hem natuurlijk ook ‘gewoon’ als verjaardagskalender gebruiken. Of hem alleen maar ophangen vanwege de mooie iPad-kunst.

Lees meer »

Wat is het verschil tussen beeld generators en Procreate?

Ik wil even iets kwijt over de ‘beeld generators’ die momenteel als paddestoelen uit de grond schieten op internet. Het zijn apps die zelfstandig tekenen, schilderen, of plaatjes creëren met een 3D-effect. Dat doen ze aan de hand van zinnetjes die mensen intikken. Die zinnetjes worden ook wel ‘prompts’ (aanwijzingen) genoemd.

Lees meer »

Nieuwe olieverfschilderijen: langs het randje van de abstractie

Ik heb 3 nieuwe olieverfschilderijen gemaakt. Een ingetogen, bijna abstract berglandschap (40x50cm) in verschillende tinten goudgeel en omber, bijna monochroom. En een vrijwel abstract, enigszins etherisch polderlandschap (40x60cm). En de derde is een klein, wat expressiever schilderijtje van verwelkte tulpen (24x30cm).

Lees meer »

Tevreden klanten

Zaterdag 4 en zondag 5 februari was er een succesvolle tentoonstelling in Utrecht van mijn recente werk: monoprints van iPad-kunst en schilderijen in olieverf op doek. Dank aan alle bezoekers. De nieuwe monoprints bleken een schot in de roos. En ook de olieverfschilderijen werden gewaardeerd. Ik heb 7 werken verkocht, waarvan 5 monoprints en 2 olieverfschilderijen.

Lees meer »

Heb jij dat ook?

Heb jij dat ook? Dat je niet zomaar een kunsthandel of galerie binnenloopt? Dat je je een beetje geïntimideerd voelt? Dat je denkt: dit is niet weggelegd voor mij. Ik heb geen verstand van kunst. En het is altijd zo duur!

Lees meer »