Capture the moment

Gepubliceerd op 17 oktober 2023 om 18:00

Het begon ermee dat ik een foto maakte van een fotograaf. Dat was tijdens een roadtrip door het zuiden van de USA, in een klein stadje langs de Mississippi. We zaten in een koffiehuis waar kansarme jongeren werkervaring opdoen.

 

De jonge fotograaf zat daar ook. Hij was geconcentreerd bezig. Zijn gretigheid had iets ontroerends. In een opwelling greep ik mijn iPhone en maakte een snapshot van de fotograaf in actie.

 

Eenmaal weer thuis bleef de jongen door mijn hoofd spoken. Wie was hij? (Of was het misschien een meisje?) Wat was zijn achtergrond? Zou hij ooit een beroemde fotograaf worden? Of zouden zijn ambities verdrinken in het moeras dat de zuidelijke USA helaas nog steeds is voor veel zwarten?

 

Antwoord op zulke vragen zal ik nooit krijgen, tenzij ik contact ga zoeken met de fotograaf. Dat zou een hele toer zijn. En die jongen zit natuurlijk niet op mijn nieuwsgierigheid te wachten.

 

Daarom ben ik maar eens aan het werk gegaan met mijn snapshot als referentiefoto. Zoals je ziet is er een serie van vier uitgekomen. De verschillende achtergrondkleuren zijn dominant aanwezig om te laten zien dat omgeving veel bepaalt.

 

Ik heb de knie en het scheenbeen slechts met een lijntje aangegeven. Ook daar krijgt de omgeving veel ruimte. Verder zie je dat de achtergrondkleur als het ware in zijn sweater kruipt. Het lijkt nu wel een ribbenkast. Dat past in het verhaal: wie ben jij; waar groei(de) je op; hoe indringend is die achtergrond? Maar vooral ook: grijp je je kans om er zelf iets van te maken?

 

Deze serie is onderdeel van een aanbieding die loopt t/m 31 december dit jaar. Ik laat de serie drukken op honingraat karton, ‘on demand’ en in een beperkte oplage. Daarna waarschijnlijk op dibond in galeriekwaliteit, maar dat zal veel duurder worden.

 

‘Capture the moment’ 4 art prints op karton

 

  • 4 IPad-kunstwerken (40x30cm) voor €125
  • samen 1 kunstwerk (maar ook verkrijgbaar per stuk voor €40)
  • gedrukt op 1,5 cm dik honingraat karton
  • lichtgewicht
  • beperkte oplage (limited edition)
  • relatief zeer gunstige prijs (zie monoprints om te vergelijken)
  • speels: je kunt ze op allerlei manieren groeperen (zie foto's)
  • stoere uitstraling (maar kwetsbaar materiaal)
  • inclusief verzendkosten in NL

 

Klik door naar dit werk in de webshop. Of stuur me een berichtje als je vragen hebt (zie contactgegevens onderaan.)