over de kunstenaar

 

 

Ik ben een zelfverklaard beeldend kunstenaar, want ik heb geen kunstopleiding gevolgd. Sommige mensen vinden dat prachtig, anderen vinden het arrogant. Take it or leave it. Ik heb wel allerlei cursussen tekenen en schilderen gevolgd, zowel in Nederland als in Italië.

 

Voordat ik begon met schilderen, werkte ik als redacteur, tekstschrijver, speechschrijver en communicatieadviseur. Onder andere voor de rijksoverheid. Ik ben afgestudeerd in de bestuurskunde. Een interessante carrière waarin ik veel heb geleerd, maar schilderen was eigenlijk mijn ware liefde. Dus ik prijs mezelf gelukkig dat ik me daarop kan toeleggen. 

 

Schilderen is een leerproces op zichzelf. Ik reik altijd iets verder dan ik kan. Ik zoek altijd naar hoe het ook anders kan. Als ik dat blijf doen, wordt het nooit een trucje. Dan blijf ik zoeken en proberen. De keerzijde van de medaille is dat schilderijen soms mislukken. Mislukte schilderijen laat ik niet zien, maar ik leer er wel iets van. Soms zie ik meteen wat ik heb geleerd. Soms dringt het pas jaren later tot me door.

 

Als ik geluk heb, is er een onzichtbare derde hand die mee schildert. Noem het flow. Of inspiratie misschien. Of die onzichtbare hand meewerkt, kan ik niet afdwingen. Als het gebeurt, ontstaat er bijna altijd een schilderij waarover ik tevreden ben.

 

Mijn schilderijen zijn gemaakt in olieverf. En vrijwel allemaal op doek, soms op papier. Met monoprints van iPad-kunst ben ik een nieuwe weg ingeslagen. Op de iPad kan ik eindeloos schilderen zonder een penseel aan te raken. Fascinerend. En ik leer er veel van.

 

Heb je vragen, tips of opmerkingen, mail me gerust. Wil je een kijkje nemen in het atelier en schilderijen bekijken in onze huiskamergalerie? Maak gerust een afspraak
Of lees nog wat verder in mijn blogs.