over de kunstenaar

 

Al zo’n 10 jaar maak en verkoop ik schilderijen. Sinds kort maak ik ook ipad-kunst. Daarvan laat ik sommige professioneel afdrukken als fine art print op dibond of papier. Inmiddels heb ik meer dan 80 kunstwerken verkochtEn ik heb veel tevreden klanten. Ik kan je met een of enkele kopers in contact brengen, als je echte en eerlijke testimonials wilt.

 

Deze zelfportretten maakte ik in 2021 op mijn iPad met de app Procreate. Zelfde persoon, verschillende stemmingen.

 

Ik ben een zelfverklaard beeldend kunstenaar, want ik heb geen kunstopleiding gevolgd. Sommige mensen vinden dat prachtig, anderen vinden het arrogant. Take it or leave it. Ik heb wel allerlei cursussen tekenen en schilderen gevolgd, zowel in Nederland als in Italië.

 

In een ver verleden heb ik gymnasium gedaan en na enige omzwervingen heb ik een opleiding tot redacteur gevolgd. Verder heb ik bestuurskunde gestudeerd. Voordat ik begon met schilderen, werkte ik als redacteur, tekstschrijver, speechschrijver en communicatieadviseur. Eerst als zelfstandig ondernemer en later in dienst van de rijksoverheid. Een interessante carrière waarin ik veel heb geleerd, maar schilderen was eigenlijk mijn ware liefde. Dus ik prijs mezelf gelukkig dat ik me daarop kan toeleggen. 

 

Schilderen is een voortdurend leerproces. Ik reik altijd iets verder dan ik kan. Ik zoek altijd naar hoe het ook anders kan. Als ik dat blijf doen, wordt het nooit een trucje. Dan blijf ik zoeken en proberen. De keerzijde van de medaille is dat schilderijen soms mislukken. Mislukte schilderijen laat ik niet zien, maar ik leer er wel iets van. Soms zie ik meteen wat ik heb geleerd. Soms dringt het pas jaren later tot me door.

 

Als ik geluk heb, is er een onzichtbare derde hand die mee schildert. Noem het flow. Of inspiratie misschien. Of die onzichtbare hand meewerkt, kan ik niet afdwingen. Als het gebeurt, ontstaat er bijna altijd een schilderij waarover ik tevreden ben.

 

Mijn schilderijen zijn gemaakt in olieverf. Met ipad-kunst ben ik een nieuwe weg ingeslagen. Op de iPad kan ik eindeloos schilderen zonder een penseel aan te raken. Fascinerend. En ik leer er veel van. Het beïnvloedt mijn manier van schilderen in olieverf op een verrassende manier. Ik ben benieuwd hoe dat verder gaat.

 

Heb je vragen, tips of opmerkingen, mail me gerust. Wil je een kijkje nemen in het atelier en schilderijen bekijken in onze huiskamergalerie? Maak dan ajb eerst een afspraak.