Algemene Voorwaarden

anet verdonk - kunst - fine art

1. algemene voorwaarden schilderijen in olieverf

2. algemene voorwaarden monoprints van iPad-kunst

3. algemene voorwaarden beperkte oplagen (limited editions) van iPad-kunst

 

1. algemene voorwaarden schilderijen in olieverf


Elk schilderij op deze website is met zorg gefotografeerd. Toch kan een schilderij op een foto anders overkomen dan in werkelijkheid. Daarom kun je desgewenst een afspraak maken om schilderijen eerst te komen bekijken. Maak een afspraak via e-mail of telefonisch. Komen kijken is vrijblijvend.


Ik werk met prijzen op basis van formaat. De prijslijst is vastgelegd. Je kunt op deze website bij elk schilderij zien wat het kost. De prijzen zijn niet onderhandelbaar.

 

Betalingen in de webshop verlopen via Stripe. Stripe werkt hetzelfde als bijvoorbeeld Mollie. Dus Stripe sluist je door naar iDEAL, waar je je bank kunt aanklikken. Je kunt ook met creditcard betalen. Je mag ook handmatig overmaken vanaf je bank.

 

Alle schilderijen hebben afgewerkte zijkanten (meestal wit). Sommige zijn al ingelijst. Ze hebben allemaal een ophangsysteem aan de achterkant. Dus is een lijst is niet direct nodig, maar een mooie lijst kan natuurlijk wel iets toevoegen. Die keuze laat ik aan jou over. Werk op papier lever ik in een passe-partout (meetal wit). Je kunt dan zelf op zoek gaan naar een lijst die bij je interieur past.

Als je een schilderij via de webshopfunctie koopt, neem ik contact met je op om een afspraak te maken, zodat je het kunt ophalen. Als het schilderij dan toch niet aan je verwachtingen blijkt te voldoen, krijg je je geld terug. Maar misschien is het leuker om te kijken of een ander schilderij je beter bevalt. Eventuele verrekening van verschillende prijzen kunnen we dan ter plaatse doen.


Als je besluit tot een aankoop tijdens een individueel bezoek aan mijn atelier en onze huiskamergalerie, vraag ik je om online te betalen, voordat je het schilderij meeneemt. Voor recente schilderijen kan dat via de webshop-functie.
Betaling in termijnen is bespreekbaar. Als je hebt betaald (of als je een aanbetaling hebt gedaan en als we afspraken hebben gemaakt over de termijnen) mag je je nieuwe schilderij uiteraard meenemen.

 

Als je een schilderij koopt tijdens een tentoonstelling, blijft het werk hangen tot het eind van de tentoonstelling. Uiteraard maak ik aan andere gasten duidelijk dat het verkocht is (meestal met de gebruikelijke rode stip bij de titel van het werk). We maken een afspraak over het ophalen van het werk.

 

Je kunt je nieuwe kunstwerk dus ophalen, of op eigen kosten laten bezorgen bij je thuis. Als dit problemen geeft in jouw specifieke situatie, maken we andere afspraken in goed overleg.

 

Neem gerust contact op als je vragen hebt. Contactgegevens vind je onderaan deze pagina.

 

2. algemene voorwaarden monoprints van iPad-kunst

 

IPad-kunst is digitale kunst. Een werk wordt pas tastbaar als het is afgedrukt. De foto's op deze website hebben daarom een veel lagere resolutie dan het bestand dat wordt afgedrukt. Soms ook zijn ze afgeschermd met de tekst 'copyright'. Dit voorkomt illegaal downloaden. Uiteraard wordt het digitale bestand zonder deze tekst afgedrukt. Eenmalig, zodat het een uniek kunstwerk is.

 

Als een werk eenmalig is gedrukt, is het meteen uitverkocht.

 

Betalingen verlopen via Stripe. Stripe werkt hetzelfde als bijvoorbeeld Mollie. Dus Stripe sluist je door naar iDEAL, waar je je bank kunt aanklikken. Je kunt ook met creditcard betalen. Je mag ook handmatig overmaken vanaf je bank.

 

Met de verkoop van een eenmalige afdruk (monoprint) van een iPad-kunstwerk verplicht de kunstenaar zich om geen afdrukken meer te verkopen van dit digitale bestand. Zodoende blijft het kunstwerk uniek. Maar het digitale bestand - en daarmee het beeldrecht - blijft wel eigendom van de kunstenaar. Zij behoudt het recht om foto's en/of filmpjes van het kunstwerk eventueel te gebruiken voor representatieve doeleinden. Daarmee is de status van dit kunstwerk dezelfde als die van een olieverfschilderij: uniek.

 

Voor de weergave van een digitaal bestand op een beeldscherm geldt meestal 'what you see is what you get'. Toch is het wel afhankelijk van jouw beeldscherminstellingen. Daarom kan een monoprint een beetje afwijken van wat je op je beeldscherm ziet. Dus zou het goed zijn om eerst een proefdruk te maken, maar helaas is dat vanwege de kosten niet mogelijk.

 

Het werk wordt gedrukt in hoge kwaliteit op dibond (dat is een harde plaat) En het wordt mat gelamineerd, zodat er geen spiegeling ontstaat. Daarvan heb ik enkele voorbeelden beschikbaar. Als je die eerst wilt zien, maak dan een afspraak via e-mail of telefonisch. Een bezoek aan mijn atelier en onze huiskamergalerie is vrijblijvend.

 

Ik werk met prijzen op basis van kostprijs en formaat. De prijslijst is vastgelegd. Je kunt op deze website bij elk iPad-kunstwerk zien wat een monoprint gaat kosten. De prijzen zijn niet onderhandelbaar. Eventueel kunnen we het formaat aanpassen, met behoud van de lengte-breedte ratio. Meteen een lijst eromheen laten zetten is ook bespreekbaar. Dit zal de prijs wel iets verhogen, maar dat laat ik je dan uiteraard tijdig weten, dus voordat je de aankoop doet.

 

Als je een monoprint koopt, geef ik opdracht aan de drukkerij/lijstenmakerij. Die levert dan rechtstreeks aan jou. Daar zit ik niet meer tussen. Maar als er iets mis mee is, neem dan toch eerst met mij contact op. Dan kan ik zonodig de leverancier aanspreken. Of dan kan ik het probleem op een andere manier oplossen.

 

Als de monoprint die je hebt gekocht weliswaar in orde is, maar toch niet aan je verwachtingen voldoet, neem dan ajb meteen contact met mij op. Misschien kunnen we het probleem oplossen. Je hebt in elk geval het wettelijke recht om je geld terug te krijgen als je binnen 14 dagen reclameert. En als je het kunstwerk ook onbeschadigd binnen 14 dagen retourneert. Stuur het in dat geval naar mij (zie adres onderaan deze pagina). Dus stuur het ajb niet terug naar de drukker/lijstenmaker, tenzij we samen anders hebben afgesproken.

 

Monoprints kunnen alleen via de webshop worden gekocht door vooraf te betalen, tenzij we samen anders hebben afgesproken. Betaling in termijnen is bespreekbaar. Als je hebt betaald (of als je een aanbetaling hebt gedaan en als we afspraken hebben gemaakt over de termijnen) bestel ik het unieke drukwerk (zie monoprints). Het wordt dan door de drukkerij/lijstenmakerij direct op het door jou aangegeven adres geleverd.

 

Levering op een ander adres dan jou eigen adres is mogelijk. In Nederland zonder extra kosten. Levering naar andere landen tegen kostprijs. Ik kan je de kostprijs laten weten, voordat je beslist.

 

3. algemene voorwaarden beperkte oplagen (limited editions) van iPad-kunst

 

IPad-kunst is digitale kunst. Een werk wordt pas tastbaar als het is afgedrukt. De foto's op deze website hebben daarom een veel lagere resolutie dan het bestand dat wordt afgedrukt. Soms ook zijn ze afgeschermd met de tekst 'copyright'. Dit voorkomt illegaal downloaden. Uiteraard wordt het digitale bestand zonder deze tekst afgedrukt. In een beperkte oplage, zodat de prijs relatief laag kan zijn. En het werk is dan natuurlijk ook relatief uniek. 

Voorbeeld: een oplage van vijf. Als-ie vijf keer is verkocht en gedrukt, is het werk uitverkocht.

 

Betalingen verlopen via Stripe. Stripe werkt hetzelfde als bijvoorbeeld Mollie. Dus Stripe sluist je door naar iDEAL, waar je je bank kunt aanklikken. Je kunt ook met creditcard betalen. Je mag ook handmatig overmaken vanaf je bank.

 

Met de verkoop van een beperkte oplage van een iPad-kunstwerk verplicht de kunstenaar zich om geen afdrukken meer te verkopen van dit digitale bestand, dan de vooraf vastgestelde hoeveelheid. Zodoende blijft het kunstwerk relatief schaars. Maar het digitale bestand - en daarmee het beeldrecht - blijft wel eigendom van de kunstenaar. Zij behoudt het recht om foto's en/of filmpjes van het kunstwerk eventueel te gebruiken voor representatieve doeleinden.

 

Voor de weergave van een digitaal bestand op een beeldscherm geldt meestal 'what you see is what you get'. Toch is het wel afhankelijk van jouw beeldscherminstellingen. Daarom kan een print een beetje afwijken van wat je op je beeldscherm ziet. Dus zou het goed zijn om eerst een proefdruk te maken, maar helaas is dat vanwege de kosten niet mogelijk. Het werk wordt namelijk gedrukt in hoge kwaliteit op dibond (dat is een harde plaat). En het wordt mat gelamineerd, zodat er geen spiegeling ontstaat. Daarvan heb ik enkele voorbeelden beschikbaar. Als je die eerst wilt zien, maak dan een afspraak via e-mail of telefonisch. Een bezoek aan mijn atelier en onze huiskamergalerie is vrijblijvend.

 

Soms laat ik werken in beperkte oplage drukken op een ander materiaal dan dibond (denk aan papier of karton). Ook daarvan heb ik voorbeelden beschikbaar. De keuze voor een ander materiaal ('de drager') maak ik op basis van de aard van het werk. Eventueel kun je zelf een andere drager kiezen. Neem daarover dan eerst contact met mij op.

 

Ik werk met prijzen op basis van kostprijs en formaat. De prijslijst is vastgelegd. Je kunt op deze website bij elk iPad-kunstwerk zien wat een print gaat kosten. De prijzen zijn niet onderhandelbaar. Eventueel kunnen we het formaat aanpassen, met behoud van de lengte-breedte ratio. Meteen een lijst eromheen laten zetten is ook bespreekbaar. Dit zal de prijs wel iets verhogen, maar dat laat ik je dan uiteraard tijdig weten, dus voordat je de aankoop doet.

 

Als je een print koopt, geef ik opdracht aan de drukkerij/lijstenmakerij. Die levert dan rechtstreeks aan jou. Daar zit ik niet meer tussen. Maar als er iets mis mee is, neem dan toch eerst met mij contact op. Dan kan ik zonodig de leverancier aanspreken. Of dan kan ik het probleem op een andere manier oplossen.

 

Als de print die je hebt gekocht weliswaar in orde is, maar toch niet aan je verwachtingen voldoet, neem dan ajb meteen contact met mij op. Misschien kunnen we het probleem oplossen. Je hebt in elk geval het wettelijke recht om je geld terug te krijgen als je binnen 14 dagen reclameert. En als je het kunstwerk ook onbeschadigd binnen 14 dagen retourneert. Stuur het in dat geval naar mij (zie adres onderaan deze pagina). Dus stuur het ajb niet terug naar de drukker/lijstenmaker, tenzij we samen anders hebben afgesproken.

 

Prints kunnen alleen via de webshop worden gekocht door vooraf te betalen, tenzij we samen anders hebben afgesproken. Betaling in termijnen is bespreekbaar. Als je hebt betaald (of als je een aanbetaling hebt gedaan en als we afspraken hebben gemaakt over de termijnen) bestel ik het drukwerk. Het wordt dan door de drukkerij/lijstenmakerij direct op het door jou aangegeven adres geleverd.

 

Levering op een ander adres dan jou eigen adres is mogelijk. In Nederland zonder extra kosten. Levering naar andere landen tegen kostprijs. Ik kan je de kostprijs laten weten, voordat je beslist.