algemene voorwaarden schilderijen in olieverf


Elk schilderij op deze website is met zorg gefotografeerd. Toch kan een schilderij op een foto anders overkomen dan in werkelijkheid. Daarom kun je desgewenst een afspraak maken om schilderijen eerst te komen bekijken. Maak een afspraak via e-mail of telefonisch. Komen kijken is vrijblijvend. Het kan immers gebeuren dat je het schilderij toch niet zo mooi vindt als je dacht.


Ik werk met prijzen op basis van formaat. De prijslijst is vastgelegd. Je kunt op deze website bij elk schilderij zien wat het kost. De prijzen zijn niet onderhandelbaar. Alle schilderijen hebben afgewerkte zijkanten (meestal wit) en een ophangsysteem aan de achterkant. Dus is een lijst is niet direct nodig, maar een mooie lijst kan natuurlijk wel iets toevoegen. Die keuze laat ik aan jou over. Werk op papier lever ik in een passe-partout (meetal wit). Je kunt dan zelf op zoek gaan naar een lijst die bij je interieur past.

Als je een schilderij via de webshopfunctie koopt, neem ik contact met je op om een afspraak te maken, zodat je het kunt ophalen. Als het schilderij dan toch niet aan je verwachtingen blijkt te voldoen, krijg je je geld terug. Maar misschien is het leuker om te kijken of een ander schilderij je beter bevalt. Eventuele verrekening van verschillende prijzen kunnen we dan ter plaatse doen.


Als je besluit tot een aankoop tijdens een bezoek aan mijn atelier en onze huiskamergalerie, vraag ik je om online te betalen, voordat je het schilderij meeneemt. Voor recente schilderijen kan dat via de webshop-functie.
Betaling in termijnen is bespreekbaar. Als je hebt betaald (of als je een aanbetaling hebt gedaan en als we afspraken hebben gemaakt over de termijnen) mag je je nieuwe schilderij uiteraard meenemen. Tenzij er een tentoonstelling is, dan blijft het werk hangen tot het eind van de tentoonstelling.

 

Als je het schilderij niet kunt of wilt meenemen, mag je het ook later ophalen. Of je kunt het op eigen kosten en voor eigen verantwoordelijkheid bij je thuis laten bezorgen. Als dit problemen geeft, maken we andere afspraken in goed overleg.

 

Neem gerust contact op als je vragen hebt. Contactgegevens vind je onderaan deze pagina.

 

algemene voorwaarden monoprints van iPad-kunst

 

IPad-kunst is digitale kunst. Een werk wordt pas tastbaar als het is afgedrukt. De foto's op deze website zijn daarom afgeschermd met de tekst 'example/voorbeeld'. Dit voorkomt illegaal downloaden. Uiteraard wordt het digitale bestand zonder deze tekst afgedrukt. Eenmalig. On demand. Zodat het een uniek kunstwerk wordt.

 

Als een werk eenmalig is gedrukt, is het meteen uitverkocht. 

 

Met de verkoop van een eenmalige afdruk (monoprint) van een iPad-kunstwerk verplicht de kunstenaar zich om geen afdrukken meer te verkopen van dit digitale bestand. Zodoende blijft het kunstwerk uniek. Maar het digitale bestand - en daarmee het beeldrecht - blijft wel eigendom van de kunstenaar. Zij behoudt het recht om foto's en/of filmpjes van het kunstwerk eventueel te gebruiken voor representatieve doeleinden. Daarmee is de status van dit kunstwerk dezelfde als die van een olieverfschilderij: uniek.

 

Voor de weergave van een digitaal bestand op een beeldscherm geldt meestal 'what you see is what you get'. Toch is het wel afhankelijk van jouw beeldscherminstellingen. Daarom kan een monoprint een beetje afwijken van wat je op je beeldscherm ziet. Dus zou het goed zijn om eerst een proefdruk te maken, maar helaas is dat vanwege de kosten niet mogelijk. Het werk wordt namelijk gedrukt in hoge kwaliteit op speciaal fine art papier. Daarvan heb ik wel enkele voorbeeld-proefdrukken in het atelier. Als je die eerst wilt zien, maak dan een afspraak via e-mail of telefonisch. Een bezoek aan mijn atelier en onze huiskamergalerie is vrijblijvend.

 

Ik werk met prijzen op basis van kostprijs en formaat. De prijslijst is vastgelegd. Je kunt op deze website bij elke monoprint de prijs zien. De prijzen zijn niet onderhandelbaar. Je hebt keuze uit verschillende formaten met bijbehorende prijzen. En je kunt het werk desgewenst meteen laten inlijsten tegen kostprijs plus administratiekosten.

 

Als je een monoprint koopt, geeef ik opdracht aan de drukkerij/lijstenmakerij. Die levert dan rechtstreeks aan jou. Daar zit ik niet meer tussen. Maar als er iets mis mee is, neem dan toch eerst met mij contact op. Dan kan ik zonodig de leverancier aanspreken. Of dan kan ik het probleem op een andere manier oplossen.

 

Als de monoprint die je hebt gekocht weliswaar in orde is, maar toch niet aan je verwachtingen voldoet, neem dan ajb meteen contact met mij op. Misschien kunnen we het probleem oplossen. Je hebt in elk geval het recht om je geld terug te krijgen als je binnen 14 dagen reclameert. En als je het kunstwerk oon binnen 14 dagen retourneert. Stuur het in dat geval naar mij (zie adres onderaan deze pagina). Dus stuur het ajb niet terug naar de drukker/lijstenmaker, tenzij we samen anders hebben afgesproken.

 

Monoprints kunnen alleen via de webshop worden gekocht door vooraf te betalen, tenzij we samen anders hebben afgesproken. Betaling in termijnen is bespreekbaar. Als je hebt betaald (of als je een aanbetaling hebt gedaan en als we afspraken hebben gemaakt over de termijnen) bestel ik het unieke drukwerk in het door jou gekozen formaat (zie monoprints). Het wordt dan door de drukkerij/lijstenmakerij direct op het door jou aangegeven adres geleverd. Levering op een ander adres dan jou eigen adres is mogelijk.