Nieuwe kunstkalenders! (Verjaardagskalenders)

Gepubliceerd op 29 februari 2024 om 13:59

Ik heb twee nieuwe kunstkalenders in de aanbieding. Met elk 12 iPad-kunstwerken. Het zijn verjaardagskalenders. 

 

Ik noem ze ‘memorable days calendars’, omdat ik je wil aanmoedigen om alle dagen erop te zetten die jij jaarlijks wilt vieren of gedenken. Dus noteer niet alleen verjaardagen die je moet onthouden omdat het zo hoort. Vraag je eens af welke andere verjaardagen, feestdagen, gedenkdagen, herinneringen jij belangrijk vindt. Dagen die voor jou persoonlijk van waarde zijn. Het is maar een tip. Je mag het natuurlijk helemaal zelf weten.

 

De nieuwe kunstkalenders hebben allebei een thema: Abstract Landscapes en Little Churches. Waarom deze thema’s?

 

Het thema abstract landschap beweegt tussen figuratieve representatie (bomen, bergen, etc) en abstracte interpretatie (vormen, kleuren, etc). En een memorable days calendar beweegt als het ware tussen verleden en toekomst: er is iets gebeurt en dat wil je jaarlijks blijven vieren of gedenken. Zo is er in beide een spanningsveld te ontdekken.

 

Het thema kerkjes vind ik ook passend voor zo’n kalender, omdat een kerk ook voor mensen die niet religieus zijn (of die een andere religie hebben) iets kan betekenen. Voor mijzelf bijvoorbeeld: een klein kerkje kan mij raken. Als het onverwacht in de verte opdoemt, dan wil ik erheen om het van dichtbij te bekijken. En om te voelen of er een soort magie omheen hangt. Herken je dat?

 

Tot slot is er de kunstkalender met het thema bloemen in vazen. Die is al een tijdje te koop. Het is de eerste memorable days calendar die ik maakte, afgelopen najaar. Ook dit thema vind ik passend, want bloemen horen bij verjaardagen en gedenkdagen; een bloemetje kan altijd.

 

PS: als je slechts een of enkele iPad-kunstwerken van de kalenders mooi vindt, dan kun je die er natuurlijk uitsnijden en inlijsten. Maar ik heb een beter idee: je kunt ook contact met mij opnemen, dan laat ik ze voor je afdrukken op prachtig fine art paper, of op een andere drager, zoals aludibond, karton of akoestisch paneel. Het formaat is dan ook variabel. Uiteraard bespreken we vooraf de kosten.