Vanaf nu verkrijgbaar: fine art prints van iPad-kunst

Gepubliceerd op 13 december 2022 om 16:33

Een monoprint is een eenmalig gedrukt kunstwerk. Van oudsher handmatig gedrukt, maar tegenwoordig kan het ook anders.

 

Mijn monoprints zijn ook uniek. Maar ze zijn een beetje anders. Het zijn namelijk eenmalige afdrukken van iPad-kunst. Zolang ze nog niet zijn afgedrukt, bestaan ze alleen als digitale bestanden. En als foto's op mijn websites.

 

Als je een werk bestelt, signeer ik het en laat ik het afdrukken. Slechts 1 keer. Vandaar de naam ‘monoprint’.

 

Het werk wordt gedrukt op hoge kwaliteit fine-art papier. Dat geeft een scherpe en heldere afdruk. Geen spiegeling, geen glimmende coating. Het papier wordt geplakt op alu-dibond voor een mooi strak effect. Alu-dibond is een dunne harde plaat van twee laagjes aluminium met daartussen kunststof.

 

Je kunt het werk zo aan de muur te hangen, of met een lijst erom. En je hebt keus uit twee formaten: 30x40cm en 60x80cm. Desgewenst geleverd in een chique smalle houten lijst: keuze uit naturel, zwart of wit.

 

Uniek? Ja zeker!

 

Zodra je een monoprint hebt besteld - het maakt niet uit welk formaat je kiest - is het kunstwerk meteen uitverkocht. Ik verkoop verder geen afdrukken meer van dit digitale bestand. Zodoende blijft het kunstwerk uniek. Zoals een olieverfschilderij: daar is er maar 1 van.

 

En om te voorkomen dat deze digitale iPad-kunstwerken illegaal worden gedownload vanaf mijn websites, staat er 'copyright' op de foto's. Uiteraard wordt de monoprint geleverd zonder tekst erop.

 

Ik ben begonnen met 8 verschillende iPad-kunstwerken, in de series ‘Maanlicht’ en ‘Zweeds landschap’. Misschien vind je het leuk om eens te kijken? Je kunt gewoon de foto’s bekijken, of doorklikken om meer informatie te krijgen over het werk.

 

En om je te laten zien hoe een monoprint eruit ziet als-ie aan de muur hangt, heb ik foto’s toegevoegd van de iPad-kunstwerken in allerlei woon- en werkruimtes.