Als je het ziet, wil je het aanraken

Gepubliceerd op 16 januari 2023 om 14:54

Ik kan niet wachten op de bezorgdienst die deze week mijn pakketten komt brengen. Pakketten met daarin monoprints van mijn iPad-kunst. Voor mijn tentoonstelling op 4 en 5 februari in Utrecht.

 

Ik heb afdrukken besteld in het kleine formaat (30x40cm) en ook in het grote formaat (60x80cm). Ze zijn geplakt op alu-dibond voor een mooi glad effect. En ze zijn ingelijst.

 

Ik vind het spannend… want stel dat het beeld niet werkt op het grote formaat? Maar ik hoef helemaal niet zenuwachtig te zijn, want ik heb al eens zo’n grote afdruk besteld als proef. Op hetzelfde papier: Hahnemühle Photo Mat Fiber 200. Het heeft een mooie matte kwaliteit. Het spiegelt niet. En het heeft een zachte touch. Als je het ziet, wil je het aanraken.

 

Bovendien heb ik al eens een proefdruk besteld op het 30x40cm formaat. Die heb ik ook laten inlijsten. Het geheel ziet er goed uit. Prachtige kleurendruk. En het papier voelt inderdaad zacht aan. Het smalle houten frame staat er goed bij. En het is niet te duur, maar toch chique.

 

Dit nieuwe digitale project is inspirerend. Ik heb ook een monitor gekocht om op groot scherm te kunnen werken. Zo zie ik veel beter wat ik aan het doen ben, dan op het kleine iPad-schermpje. En het geeft me een beter beeld van de uiteindelijke afdruk: de monoprint.

 

Ben je benieuwd? Kom dan kijken, begin februari in Utrecht:

 

expositie winter 2023:
'nieuwe wegen bewandelen en het goede behouden'

 

- monoprints van iPad-kunst
- schilderijen in olieverf

 

zaterdag 4 februari
zondag 5 februari
13-18 uur

 

Thomas van Nykerckenstraat 4
3515 XH Utrecht

info: anet@anetverdonk.nl