‘Kill your darlings’

Gepubliceerd op 15 mei 2024 om 14:55

‘Kill your darlings’ is een uitdrukking die vaak wordt gebruikt in een creatieve context. Het betekent dat je bereid moet zijn om je favoriete of meest dierbare elementen van je werk op te geven. 

 

Maar waarom zou je dat doen?

 

Het idee is dat het verwijderen van juist deze ‘darlings’ gunstig kan uitpakken voor je werk als geheel. Het ‘geheel’ verwijst dan bijvoorbeeld naar een verhaal of een roman, maar het kan ook naar het oeuvre van een beeldend kunstenaar verwijzen.

 

Hierboven zie je een digitaal werk dat ik onlangs heb gemaakt. Ik heb er nog tientallen varianten van gemaakt. Die zou ik graag allemaal laten zien. Maar beter van niet, want dan zie je door de bomen het bos niet meer.

 

Dus moet ik keuzes maken: ‘kill your darlings’. Dat vind ik misschien wel de moeilijkste fase in het proces, want als ik eerlijk ben, zijn de beste werken zeker niet altijd de werken zijn waaraan ik het langst en het hardst heb gewerkt.

 

Dit werk is te koop via Saatchi Art. Of rechtstreeks bij mij. Neem gerust even contact op. Zie gegevens onderaan deze pagina.