weldra: digitale kunst te koop

Gepubliceerd op 21 november 2022 om 14:04

Alweer ruim een jaar maak ik digitale kunst met Procreate op iPad. En ik wil dat werk ook gaan aanbieden op mijn website. Dat is nogal een klus.

Maar eerst dit: hoe maak ik digitale kunst? Ik teken en schilder op een touchscreen met een Apple-pencil. Voordat je nu gaat denken dat ik gesponsord wordt door deze ICT-gigant: nee. Overigens heb ik ook geen idee hoe ik dat voor elkaar zou moeten krijgen.

Maar ik had het over digitale kunst.

Hoe ben ik ertoe gekomen om digitaal te gaan werken? Vorig jaar september moest ik enkele dagen in afzondering in het ziekenhuis verblijven, nadat ik een behandeling met radioactief jodium had gekregen (tegen schildklierkanker). Daar word je niet erg ziek van en het doet geen pijn. Dus ik had van te voren een plan gemaakt om mijn tijd goed door te komen. Deel van het plan was: Procreate leren. En daar heb ik geen spijt van.

Ik zou bijna zeggen: het was een blessing in disguise.

Procreate is namelijk een app met ongelooflijk veel mogelijkheden. Niet alleen voor kunstenaars, maar voor iedereen eigenlijk die van tekenen en schilderen houdt. En het mooie is: je kunt eindeloos veel varianten maken van een werk, zonder dat je hele atelier vol komt te staan met halfdroge schilderijen.

Sommige varianten zijn natuurlijk beter dan andere, maar ik heb ze allemaal bewaard.

De beste haal ik eruit. Die kun je over een tijdje gaan kopen via mijn website. Als uniek kunstwerk. Gesigneerd. Eenmalig en exclusief gedrukt in opdracht, op hoge kwaliteit fine-art papier. Je kunt kiezen uit verschillende formaten. En je kunt het ingelijst bestellen. Dan heb je een uniek kunstwerk in huis. 

Dit is in essentie mijn nieuwe digitale kunstplan. Ik werk er nu hard aan. Binnenkort meer nieuws.