kunst in opdracht

 

Momenteel neem ik weer werk in opdracht aan. Dat wil zeggen dat ik op verzoek een schilderij voor je kan maken. Daarbij houd ik dan rekening met jouw voorkeuren en specificaties. Denk aan: formaat, thema, materiaal. Het kan gaan om ipad-kunst of olieverf op doek. Neem gerust contact op als je meer wilt weten. Zie contactgegevens onderaan deze pagina. 
Hieronder een voorbeeld van een recente opdracht: een groot tweeluik voor een vergaderzaal.

 

“Grondgedachten” (2023)

iPad-kunst (digitale kunst)

gedrukt op akoestische fotopanelen

370 x 185 cm per paneel

 

Dit tweeluik heb ik gemaakt in opdracht van Ruud Mantingh, algemeen directeur van Aequator Groen + Ruimte, een advies- & onderzoeksbureau op het gebied van bodem, water, natuur en landbouw. 

Het is een vrije verbeelding van het werkveld van Aequator Groen + Ruimte. Het laat zien dat we de grond onder onze voeten hard nodig hebben. Voor natuur, landbouw, huizen, wegen, water, windmolens, enzovoort. In ons mooie vlakke land moeten we balanceren tussen verschillende belangen. Grond is schaars. Er is kennis nodig om de puzzel te kunnen leggen.

Deze twee digitale kunstwerken zijn elkaars spiegelbeeld. En toch ook weer niet. De (vrije) vogels en de (noodzakelijke) windmolens staan niet samen op een schilderij, maar ze staan wel op dezelfde plek, elk op hun eigen schilderij. Ze kunnen immers niet op dezelfde plaats tegelijk zijn, maar er moet ruimte zijn voor allebei. In het linkerpaneel zie je sporen van de mens, maar het blijft er rustig en ruim. In het rechterpaneel is de menselijke invloed op het landschap groter; de mens is nadrukkelijker aanwezig.

Het thema van deze opdracht past uitstekend bij mijn werk: landschap als inspiratiebron. Ruimte scheppen. Sfeer creëren. Puzzelen met kleur en vorm.

De akoestische panelen zijn geleverd door easy noise control, een bedrijf dat gespecialiseerd is in akoestiek en geluidsisolatie.