het kopen van een schilderij

Handig te weten

Elk schilderij op deze website is met zorg gefotografeerd. Toch kan een schilderij in deze online gallery anders overkomen dan in de werkelijkheid. Daarom kun je desgewenst een afspraak maken om enkele schilderijen te komen bekijken in de Living Gallery. Maak een afspraak via e-mail: anet@anetverdonk.nl 

Ik werk met prijzen op basis van formaat. Van groot (€895) naar klein (€195). De prijslijst is vastgelegd. Je kunt op deze website bij elk schilderij zien wat het kost. De prijzen zijn niet onderhandelbaar.

Alle schilderijen hebben witte zijkanten en een ophangsysteem aan de achterkant. Dus is een lijst is niet direct nodig, maar een mooie lijst kan natuurlijk wel iets toevoegen. Die keuze laat ik aan jou over.

Werk op papier lever ik in een passe-partout (dat is een kartonnen kader, zie foto). Je kunt dan zelf op zoek gaan naar een lijst die bij je interieur past: 

Hoe en wanneer betalen?

Als je besluit tot een aankoop, mag je het schilderij direct meenemen. Als je je naam, adres en e-mailadres achterlaat, stuur ik je de rekening. De betalingstermijn is twee weken. Betaling in termijnen is bespreekbaar, op voorwaarde dat je er direct bij aankoop naar vraagt. Dan kunnen we afspraken maken.

Als je het schilderij niet meteen kunt of wilt meenemen, mag je het ook later ophalen. Of ik kan het (laten) bezorgen. Daarvoor reken ik in principe een geringe vergoeding. 

Tijdens exposities blijft het werk altijd hangen tot het einde van de expositie. Daarna kun je het ophalen. Of ik kan het (laten) bezorgen, in principe tegen een geringe vergoeding.

Werk in opdracht

Als je wilt, kan ik speciaal voor jou een schilderij maken. Dan spreken we eerst een aantal zaken af. Vooral het formaat en het onderwerp zijn belangrijk. Verder zijn ook kleurgebruik en verfbehandeling bespreekbaar, maar realiseer je wel dat het nooit precies wordt wat jij in je hoofd hebt. Het creatieve proces is namelijk beperkt stuurbaar. Durf je te laten verrassen!

Ik vind het leuk en spannend om in opdracht te werken, maar het kost me veel tijd. We moeten immers alles vooraf goed afspreken. En als ik eenmaal aan de slag ga, wordt mijn creatieve proces ingekaderd door jouw opdracht. Dat kan soms een hele zoektocht zijn. Dus reken op minimaal een half jaar (een olieverfschilderij moet ook lang drogen).

De prijs bespreken we ook vooraf, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Betaling in termijnen is mogelijk. Ik vraag een aanbetaling zodra alle afspraken zijn gemaakt, dat wil zeggen: voordat ik daadwerkelijk begin met schilderen. Houd er rekening mee dat de prijs iets hoger is dan mijn standaardprijzen.

Interesse? Neem vrijblijvend contact op. Mijn contactgegevens staan onderaan deze pagina.

Voorbeelden van werk in opdracht:

Een schilderij huren

Je kunt een schilderij huren voor €100 per half jaar, om te kijken of het werk in jouw omgeving past. Aansluitend kun je het kopen, maar dat hoeft niet.

Als je het koopt, wordt de betaalde huurprijs een aanbetaling. Bijvoorbeeld: voor een schilderij van €395 betaal je dan nog €295. Als je het werk teruggeeft, stopt de huurovereenkomst en krijg je geen geld terug.

De huurprijs van €100 moet je in één keer betalen (dus geen termijnen mogelijk). Je kunt maximaal twee keer achter elkaar iets huren, dus totaal een jaar. Dit mag niet twee keer hetzelfde schilderij zijn.

Als huurder ben je aansprakelijk voor schade aan - of diefstal van het schilderij. In de huurperiode blijf ik eigenaar van het werk. Als je tussentijds al besluit om het werk te kopen, ben jij de eigenaar zodra je het hebt betaald.

Soms is een schilderij helaas niet te huur, bijvoorbeeld vanwege een expositie. Vraag naar de mogelijkheden. Mijn contactgegevens vind je hieronder.