eerder werk

 

De schilderijen zijn geordend op thema. Je ziet foto's van het hele schilderij, gecombineerd met enkele detailfoto's. Informatie vind je onder elke foto: titel, jaartal, materiaal, formaat en prijs. Alle prijzen zijn inclusief btw.

Zeegezichten

De zee is er altijd en geeft me de ruimte. Altijd dezelfde en toch altijd anders. De golven, het zand, de kleuren, de lichtval en de wolken... De temperatuur, de luchtvochtigheid, de wind… Nooit saai. Altijd een andere stemming.

Ik schilder de zee met een hele serie gereedschappen: penselen, paletmessen, spalters (brede, platte kwasten) en keukenpapier (om mee te 'poetsen'). Scroll verder op deze pagina voor meer zeegezichten.

Klaprozen

Bijna elke zomer schilder ik klaprozen. Dan probeer ik hun schoonheid en kwetsbaarheid te vangen, zonder de 'kitsch-fuik' in te zwemmen. Nooit ben ik helemaal tevreden, maar dit schilderij vind ik niet verkeerd.

Het schilderij hieronder is een aquarel (waterverf op papier). Aquarellen maak ik zelden. Deze is niet meer te koop. Er zijn inmiddels nog veel meer schilderijen de deur uit. Op deze pagina kun je ze zien.
Lees hier een blog over een waterverfschilder die geen waterverfschilder was...

Landschap, herfstkleuren en horizon

Rond 2010 begon ik voorzichtig met het schilderen in olieverf op doek. Dit is een van de eerste schilderijen die ik maakte (niet te koop). Je ziet al meteen de fascinatie voor landschap, herfstkleuren en horizon.

De bomen en het bos

Berkenbomen hebben een witachtige bast, die mooi afsteekt tegen de bladeren. Vooral met herfstkleuren is dat een mooie combinatie.

Op het bosgezicht hieronder zie je zoveel dunne boomstammetjes, dat het wel een tralievenster lijkt. Ga dat bos niet in! Want misschien kom je er nooit meer uit... 

Meer zeegezichten:

De manier waarop ik deze wolken heb geschilderd, was een vondst die ik sindsdien vaker toepas: eerst een onderlaag (dit keer in grijstonen) dan kloddertjes wit aanbrengen met een paletmes en die daarna verdoezelen met een breed penseel.

Het gebruik van het paletmes voor de golven en het schuim hieronder was dé vondst van dit schilderij: de donkere onderlaag is nog nat, daarop breng ik met paletmes de witte golven aan. Door het paletmes met de golf mee te bewegen en tegelijk heel weinig druk te geven, ontstaat het schuim.

Op dit schilderij met meeuwen heb ik de kleuren van de lucht met keukenpapier in het doek gewreven en gepoetst, zodat er een schraal effect ontstaat. De meeuwen zijn met paletmes geschilderd; het wit en het zwart tegelijk op het mes zodat de vleugel in één keer ontstaat.

Dit is niet alles; er zijn meer schilderijen. Ik ben van plan om hier af en toe andere voorbeelden te laten zien. Ben je op zoek naar iets wat er nu niet bij staat? Bel of mail meteen even. Alle verzoeken om informatie zijn uiteraard vrijblijvend. Je kunt ook eerst eens kijken of je het kunt vinden bij het nieuwe werk of bij het verkochte werk