eerder werk

 

De schilderijen zijn geordend op thema. Je ziet foto's van het hele schilderij, gecombineerd met enkele detailfoto's. Informatie vind je onder elke foto: titel, jaartal, materiaal, formaat en prijs. Alle prijzen zijn inclusief btw.

Klaprozen

Bijna elke zomer schilder ik klaprozen. Dan probeer ik hun schoonheid en kwetsbaarheid te vangen, zonder de 'kitsch-fuik' in te zwemmen. Nooit ben ik helemaal tevreden, maar dit schilderij vind ik niet verkeerd.

Dit is een aquarel (waterverf) op papier. Aquarellen maak ik zelden.

Deze is niet meer te koop. Op deze pagina kun je zien welke schilderijen er inmiddels nog meer de deur uit zijn gegaan.

Lees hier een blog over een waterverfschilder die geen waterverfschilder was...

Landschap, herfstkleuren en horizon

Rond 2010 begon ik voorzichtig met het schilderen in olieverf op doek. Dit is een van de eerste schilderijen die ik maakte (niet te koop). Je ziet al meteen de fascinatie voor landschap, herfstkleuren en horizon.

De bomen en het bos

Berkenbomen hebben een witachtige bast, die mooi afsteekt tegen de bladeren.
Op het bosgezicht daaronder zie je zóveel dunne boomstammetjes, dat het wel een tralievenster lijkt. Ga dat bos niet in! Want misschien kom je er nooit meer uit... 

Zeegezichten

De zee is er altijd en geeft me de ruimte. Altijd dezelfde en toch altijd anders. De golven, het zand, de kleuren, de lichtval en de wolken... De temperatuur, de luchtvochtigheid, de wind… Nooit saai. Altijd een andere stemming.

De zeegezichten die je hier ziet, zijn stuk voor stuk geschilderd met een hele serie gereedschappen: penselen, paletmessen, spalters (brede, platte kwasten) en keukenpapier (om mee te 'poetsen').

Dit is niet alles; er zijn meer schilderijen. Ik ben van plan om hier regelmatig andere voorbeelden te laten zien. Ben je op zoek naar iets wat er nu niet bij staat?  Kijk dan bij het nieuwe werk. Of neem contact op.