werk op papier

Je ziet per schilderij een rijtje foto's: de eerste toont het hele schilderij, de andere zijn detailfoto's. Informatie vind je onder elke foto: titel, jaartal, materiaal, formaat en prijs. Alle prijzen zijn inclusief btw.

Licht en donker

Ook uitgebloeide bloemen hebben hun trots. Ze houden het hoofd zo lang mogelijk geheven. Ik zie daarin een tragisch spanningsveld tussen opgeven en doorgaan. De verwelkte bloem vecht nog, maar zal het onherroepelijk verliezen.
Recent heb ik een cursus clair-obscur gevolgd bij de Wackers Academie in Amsterdam. Weer terug in mijn atelier in Utrecht, ben ik gaan onderzoeken hoe ik de geleerde techniek kan integreren in mijn eigen manier van werken.
Dit werk is daarvan een voorbeeld. Voor een ander bloemstilleven in deze sfeer: zie nieuw werk.

Allaprima

In het schilderij hieronder heb ik een heel andere techniek gebruikt: de kleuren zijn direct (allaprima) met paletmes op een schrale, violetgrijze onderlaag gezet. Ik heb gespeeld met het abstracte: wanneer zie je nog dat het herfstbomen zijn, wanneer wordt het puur vorm en kleur? Figuratief en abstract: daar zit geen vaste grens tussen. Iedereen kijkt anders.

Voor het schilderij hieronder heeft het kerkje van Aerdt model gestaan. Daar heb ik in het voorjaar van 2019 geëxposeerd op uitnodiging van Kunstkring het Gelders Eiland.
Meer informatie over deze en andere exposities, zie exposities.

De twee schilderijen hieronder werden verkocht via een aanbieding in mijn tweemaandelijkse bulletin Atelierbericht. Via Atelierbericht hoor je bij de club van mensen die mijn werk volgt. Je krijgt kortingen, uitnodigingen voor exposities en je ziet nieuw werk. Kom erbij! Schrijf je meteen in.