een schilderij kopen

home » kopen

Op deze pagina vind je informatie over het kopen van een schilderij.

Zoek je schilderijen die te koop zijn? Klik hier: KIJKEN.

Bij elk schilderij staat een prijs, zie nieuw werk en eerder werk. Zie je een mooi werk op de pagina 'op thema'? Wil je me dan ajb even mailen over het formaat en de prijs? Deze indeling maakt het namelijk tot een monnikenwerk om alles erbij te zetten; daar kom ik niet aan toe. Ik heb wel een prijslijst vastgelegd. Die kun je opvragen, of klik hier: op formaat. De prijzen zijn niet onderhandelbaar.

Alle schilderijen hebben een ophangsysteem en witte zijkanten. Een lijst is niet direct nodig, maar kan wel iets toevoegen. Zie foto's:

Werk op papier wordt meestal in een eenvoudig passe-partout geleverd. Kies zelf een lijst die bij je interieur past: 

Elk schilderij is met zorg gefotografeerd. Ik streef naar maximale gelijkenis tussen foto en werkelijkheid. Toch kan het schilderij in werkelijkheid anders overkomen. Dus is het raadzaam om een schilderij eerst te komen bekijken, voordat je het koopt. Maak gerust een afspraak en kom vrijblijvend langs.

Als je besluit tot een aankoop, mag je het schilderij direct meenemen. Als je je naam, adres en e-mailadres achterlaat, stuur ik je de rekening. De betalingstermijn is twee weken. Betaling in termijnen is bespreekbaar, op voorwaarde dat er direct bij aankoop naar vraagt. Dan kunnen we afspraken maken.

Als je het schilderij niet meteen kunt of wilt meenemen, mag je het ook later ophalen. Of ik kan het (laten) bezorgen. Daarvoor reken ik in principe een geringe vergoeding. 

Tijdens exposities blijft het werk altijd hangen tot het einde van de expositie. Daarna kun je het ophalen. Of ik kan het (laten) bezorgen, in principe tegen een geringe vergoeding.

NB: Momenteel houd ik bij het maken van afspraken uiteraard rekening met de Corona-maatregelen.

Werk in opdracht

Als je wilt, kan ik speciaal voor jou een schilderij maken. Dan spreken we eerst een aantal zaken af. Vooral het formaat en het onderwerp zijn belangrijk. Verder zijn ook kleurgebruik en verfbehandeling bespreekbaar, maar realiseer je wel dat het nooit precies wordt wat jij in je hoofd hebt. Het creatieve proces is namelijk beperkt stuurbaar. Durf je te laten verrassen!

Ik vind het leuk en spannend om in opdracht te werken, maar het kost me veel tijd. We moeten immers alles vooraf goed afspreken. En als ik eenmaal aan de slag ga, wordt mijn creatieve proces ingekaderd door jouw opdracht. Dat kan soms een hele zoektocht zijn.

De prijs bespreken we ook vooraf, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Betaling in termijnen is mogelijk. Ik vraag een aanbetaling zodra alle afspraken zijn gemaakt, dat wil zeggen: voordat ik daadwerkelijk begin met schilderen. 


Interesse? Neem vrijblijvend contact op. Mijn contactgegevens staan onderaan deze pagina.

Voorbeelden van werk in opdracht:


Een schilderij huren

Je kunt een schilderij huren voor €100 per half jaar, om te kijken of het werk in jouw omgeving past. Aansluitend kun je het kopen, maar dat hoeft niet.

Als je het koopt, wordt de betaalde huurprijs een aanbetaling. Bijvoorbeeld: voor een schilderij van €395 betaal je dan nog €295. Als je het werk teruggeeft, stopt de huurovereenkomst en krijg je geen geld terug.

De huurprijs van €100 moet je in één keer betalen (dus geen termijnen mogelijk). Je kunt maximaal twee keer achter elkaar iets huren, dus totaal een jaar. Dit mag niet twee keer hetzelfde schilderij zijn.

Als huurder ben je aansprakelijk voor schade aan - of diefstal van het schilderij. In de huurperiode blijf ik eigenaar van het werk. Als je tussentijds al besluit om het werk te kopen, ben jij de eigenaar zodra je het hebt betaald.

Soms is een schilderij helaas niet te huur, bijvoorbeeld vanwege een expositie. Vraag naar de mogelijkheden. Mijn contactgegevens vind je hieronder.