werk op papier

home » kijken » werk op papier

Hieronder vind je een selectie uit mijn olieverfstudies op papier. Er is ook werk op doek, zie nieuw werk en eerder werk. Zoek je een bepaald schilderij en kun je het niet vinden? Neem gerust even contact op. Dat is vrijblijvend.
De olieverfstudies zijn gegroepeerd op schildertechniek: licht-donker, allaprima. Je ziet per schilderij een rijtje foto's: eerst het hele schilderij, dan detailfoto's daarvan. Onder elke foto staan titel, jaartal, materiaal, formaat en prijs.

Sneeuwklokjes

Speciale aanbieding alleen voor bezoekers van de Living Gallery op 29 februari a.s.
Je bent van harte welkom om te komen kijken. 

Klik hier om je aan te melden.

Klik hier voor meer informatie.

Licht en donker

Ook uitgebloeide bloemen hebben hun trots. Ze houden het hoofd zo lang mogelijk geheven. Ik zie daarin een tragisch spanningsveld tussen opgeven en doorgaan. De verwelkte bloem vecht nog, maar zal het onherroepelijk verliezen.
Recent heb ik een cursus clair-obscur gevolgd bij de Wackers Academie in Amsterdam. Weer terug in mijn atelier in Utrecht, ben ik gaan onderzoeken hoe ik de geleerde techniek kan integreren in mijn eigen manier van werken.
Dit werk is daar een voorbeeld van. Lees meer hierover meer in mijn blog. Voor een ander bloemstilleven in deze sfeer: zie nieuw werk.

Allaprima

In het schilderij hieronder heb ik een heel andere techniek gebruikt: de kleuren zijn direct (allaprima) met paletmes op een schrale, violetgrijze onderlaag gezet. Ik heb gespeeld met het abstracte: wanneer zie je nog dat het herfstbomen zijn, wanneer wordt het puur vorm en kleur? Figuratief en abstract: daar zit geen vaste grens tussen. Iedereen kijkt anders.

Voor het schilderij hieronder heeft het kerkje van Aerdt model gestaan. Daar heb ik in het voorjaar van 2019 geëxposeerd op uitnodiging van Kunstkring het Gelders Eiland, zie ook exposities.

De twee schilderijen hieronder werden verkocht via een aanbieding in mijn tweemaandelijkse bulletin Atelierbericht. Neem ook een gratis abonnement!