nieuw werk

home » kijken » nieuw werk

Nieuw werk

Hieronder vind je mijn recente werk. Per schilderij ook enkele detailfoto's. Onder elke foto staan titel, jaartal, materiaal, formaat en prijs. Geïnteresseerd in een schilderij? Neem gerust vrijblijvend contact op: anet@anetverdonk.nl of 06 24647407.

Bloemstilleven:

Zeegezichten:

Zeegezicht met hoge horizon. Waar sta ik? Niet met m’n voeten in het water, want dan zou ik een reus moeten zijn. Hang ik in de lucht? Of kijk ik misschien via een drone? Bepaalt technologie vandaag de dag ons perspectief? We kijken steeds vaker via beeldschermen naar de wereld en naar elkaar.
Maar misschien ben ik hier niet de kijker. En jij ook niet. Het zou namelijk ook het perspectief van een zeemeeuw kunnen zijn...

Deze strandlopertjes zijn geschilderd in olieverf op doek (60x80 cm). Je ziet ze vanuit een laag perspectief. Ze zijn met losse toets geschilderd. Figuratief en tamelijk realistisch. Het razendsnelle lopen van deze vogeltjes fascineert me; daarom is die ene al bijna van het schilderij afgerend ;-)

Mijn zeegezichten gaan over de ervaring van vrijuit waarnemen in de natuur.
In de natuur huist iets ongrijpbaars dat mij raakt. Het tijdelijke, vergankelijke dat er altijd is. En soms ineens het tijdloze dat in een flits zichtbaar wordt. Dan valt alles even op z'n plaats. Rond deze ervaring cirkelen mijn recente schilderijen.

Wat vind je van deze enorme wolk? Een beetje overdreven misschien?   Lees hier over het schilderen van wolkenluchten (leestijd 2 minuten).

Een tamelijk groot zeegezicht (70x100cm). Ik heb een aardetint gebruikt als onderkleur. Op veel plaatsen is deze warme kleur (rauwe sienna) nog zichtbaar. En zie je het stukje blauwe lucht? Er is hoop op beter weer.  

Dit is een klein zeegezicht (30x40cm). Het leunt tegen het abstracte aan. Zie je de zee hierin? Of is het voor jou vooral vorm en kleur? Denk niet dat het fout is wat je ziet. Iedereen kijkt anders.

Je kunt ook kijken naar eerder gemaakt werk. En schilderijen die verkocht zijn, vind je hier. Bovendien kun je zoeken op thema en op formaat.