eerder werk

home » kijken » eerder werk

Hieronder vind je een selectie uit mijn werk tot ongeveer 2018. Ik verander deze selectie regelmatig. Er is ook nieuw werk. Zoek je een schilderij? Neem dan vrijblijvend contact op.
De schilderijen zijn gegroepeerd op thema, zoals de herfst of de zee. Je ziet onder elk schilderij een rijtje foto's: eerst het hele schilderij, dan detailfoto's daarvan. Onder elke foto staan titel, jaartal, materiaal, formaat en prijs.

De zee

De zee is er altijd en geeft me de ruimte. Altijd dezelfde en toch altijd anders. De golven, het zand, de kleuren, de lichtval en de wolken... De temperatuur, de luchtvochtigheid, de wind… Nooit saai. Altijd een andere stemming.
Ik schilder de zee met een hele serie gereedschappen: penselen, paletmessen, spalters (brede, platte kwasten) en keukenpapier (om mee te 'poetsen'). 

De manier waarop ik de wolken hieronder heb geschilderd, was een vondst die ik sindsdien vaker toepas. Zie ook nieuw werk. Eerst breng ik een onderlaag aan; hier in grijstinten. Dan werk ik direct verder (allaprima). Ik zet er kloddertjes wit op met een paletmes. Die verdoezel ik dan met een breed penseel.

In het zeegezicht hieronder heb ik onderzocht wat 'afwijkend' kleurgebruik kan doen, in combinatie met het schilderen van beweging in water en lucht. Ik heb gespeeld met het abstracte: wanneer zie je nog dat het een zeegezicht is, wanneer wordt het puur vorm en kleur? Figuratief en abstract: daar zit geen vaste grens tussen. Iedereen kijkt anders.

Zeemeeuwen staan symbool voor vrijheid. Dat symbool wordt soms in dubieuze contexten gebruikt. Een echte zeemeeuw trekt zich daar niks van aan.

Dit was een selectie uit werk van eerdere jaren. Het plan is om komend voorjaar weer een andere selectie te maken.