eerder werk

home » kijken » eerder werk

Hieronder vind je een selectie uit mijn werk tot 2019. Ik verander deze selectie regelmatig. Er is ook nieuw werk
De schilderijen zijn gegroepeerd op thema. Onder elke foto staan titel, jaartal, materiaal, formaat en prijs.

De seizoenen: het voorjaar komt eraan

In de loop der tijd heb ik verschillende schildertechnieken uitgeprobeerd. Dat kun je aan de voorgaande schilderijen goed zien. De sneeuwklokjes zijn uit 2013. Ze zijn semi-transparant en bijna grafisch opgezet. Dat geeft een sfeer van vroeg voorjaar dat zich een weg baant in een nog donkere, winterse omgeving. De tulpen zijn uit 2018. Ze zijn pasteus en expres rommelig opgezet: hun hoogtijdagen gaan snel voorbij.

De zee

De zee is er altijd en geeft me de ruimte. Altijd dezelfde en toch altijd anders. De golven, het zand, de kleuren, de lichtval en de wolken... De temperatuur, de luchtvochtigheid, de wind… Nooit saai. Altijd een andere stemming.
Ik schilder de zee met een hele serie gereedschappen: penselen, paletmessen, spalters (brede, platte kwasten) en keukenpapier (om mee te 'poetsen'). 

De manier waarop ik de wolken hierboven heb geschilderd, was een vondst die ik sindsdien vaker toepas. Zie ook nieuw werk. Eerst breng ik een onderlaag aan; hier in grijstinten. Dan werk ik direct verder (allaprima). Ik zet er kloddertjes wit op met een paletmes. Die verdoezel ik dan met een breed penseel.

Koeien

Lakenvelders zijn mijn favoriete koeien. In 2017 heb ik een serie Lakenvelders geschilderd. Sommige zijn verkocht. Dit is een voorbeeld van een schilderijtje dat nog wel beschikbaar is.