Start Flard: Hersenpan

Soms word ik vroeg wakker met een hoofd vol ideeën. In alle soorten en maten. Hoe het verder moet met een schilderij. Hoe mijn website en mijn webshop nog beter kunnen. Dat ik mijn werk nu eindelijk eens ga aanmelden bij internationale online verkoopplatforms. Of dat ik dat toch niet durf.

Maar daardoorheen fietst dan bijvoorbeeld ook: mijn moeite met het coronabeleid. Van het begin af aan al. Hoe ernstig het virus ook is. Want het beleid heeft verschrikkelijke gevolgen. En waarom bijna niemand dat schijnt te zien. Hoe de wereld gek geworden is door dit virus. Waarschijnlijk is het een noodzakelijke gekte. Of misschien toch niet?

En dan springt mijn hoofd van het grote wereldtoneel naar mijn eigen kleine (maar zeker niet fijne) ziektegeschiedenis. Dat komt door alle oververhitte ziekenhuisverhalen en door het voortdurende IC-bedden-tellen in de media.

En daarna denk ik ineens weer aan de avondklok. En de rellen en plunderingen. En de heilige verontwaardiging daarover. Hebben we dan niks geleerd?

De samenleving was misschien niet heel samenhangend, maar nu ligt-ie zeker aan flarden. De ontwrichting tekent zich steeds duidelijker af. Ook in Europa en wereldwijd. Daar maak ik me ernstig zorgen over.

Zo springt mijn hoofd soms in het rond. Van de ene gedachtenflard naar de andere. Daarom creëer ik hier een vrijplaats voor mezelf; ik wil hier komende tijd enkele van deze gedachtenflarden neerzetten. Zowel over mijn werk, als over de wereld waarin ik leef en werk. Een beetje zoals de Pensieve (Hersenpan) in de Harry Potterboeken:

"I use the Pensieve. One simply siphons the excess thoughts from one's mind, pours them into the basin, and examines them at one's leisure. It becomes easier to spot patterns and links, you understand, when they are in this form."
(Albus Dumbledore explaining what a Pensieve is.)

'Ik gebruik de Hersenpan. Je haalt gewoon de overvloed aan gedachten uit je hoofd, giet ze in het bekken en onderzoekt ze op je gemak. Het wordt gemakkelijker om patronen en verbanden te ontdekken, begrijp je, als ze in deze vorm zijn.'
(Albus Perkamentus legt uit wat een Hersenpan is.)


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.